Blog Blog Politik Malaysia


1
Anai-Anai    
36
Melayuku's Weblog
71
Suara Merdeka
106
  Tunkuaisha 
2
Analisis Malaysia
37
Mykhilafah.Com 
72
Tempua 
107
  Tvsmithduasen 
3
Angin Perubahan
38
Nonsense Saliran 
73
Tepak Bersulam 
108
  Umno-Reform
4
Bangsa,Agama&Negara 
39
Norzah Kepol
74
Tok Wan 
109
Anak Kecik
5
Bangsaku Melayu 
40
Novandri 
75
Tun Teja 
110
Anak Lubok
6
Bigdogdotcom 
41
Orghe Bachok
76
UMNO Lawan PAS 
111
Antirepublik
7
Buletinganu.Com
42
Pak Agenda 
77
Wajah Esok 
112
Atas Pagau
8
Dolak Dalik 
43
Parang Tumpul
78
Warisan Bonda 
113
Bani Hakim
9
Ganu Lening 
44
Pasca Merdeka 
79
Warong Kopi
114
Benci Zionis
10
Ganukita.Net
45
Pasca Merdeka 
80
Warong Kopi
115
Broken The Code
11
Ganulening
46
Pedang Berbisa
81
Youth Voice
116
Chedet
12
Gmansayong
47
Pembela Melayu
82
  Akadirjasin 
117
Cimpaklau
13
Guano Demo
48
Pembela Melayu II 
83
  Anotherbrickinwall 
118
Diksayangamang
14
Hati Rakyat 
49
Pemuda Berani
84
  Aspanalias 
119
Gogoapi 
15
Husin Lempoyang 
50
Pemuda Enggang 
85
  Cuitsikit 
120
Harimau Malaya
16
Idealis Malaysia 
51
UMNO Kepala Batas
86
  Depa-Kata 
121
Kg Buah
17
Infinity War 10/10/07
52
Penaku Menari
87
  Dinhuluselangor 
122
Khairy
18
Isu Hot 
53
Penaku Menari 
88
  Drmaza 
123
Ku Li
19
Isu Panas 
54
Penembak Tepat
89
  Drputera 
124
Mantongkecoh
20
Kapak Jangak
55
Pesanan-Pesanan
90
  Husinlempoyang 
125
Mat Cincang 
21
Kata Hati  10/9/07
56
Pewaris Melayu 
91
  Jejakmasamahathir 
126
Myluv-Kaseh
22
Kedai Kopi 
57
Pokka
92
  Kmu 
127
Ombak Melayu
23
KPMU
58
Pondok Buruk
93
  Kuda-Kepang 
128
Pagar Kawad
24
Kelantan Baru
59
Putraon9
94
  Minaq-Jinggo 
129
Penarak
25
Kelate Baru  8/5/08
60
Road To Freedom
95
  Mindaintelekmelayu 
130
Penjejaklabi
26
Keris Pusaka Melayu 
61
Sarung Keris
96
  Peacemalaysia 
131
Riak Muka
27
Kunta Kinte
62
Sarung Keris 
97
  Pembelamelayu 
132
Sabahan
28
Kuntakinte 
63
Saujana Hikmah 
98
  Pesanan-Pesanan 
133
Sangpriaperkasa
29
Lahabau
64
Sejarah Melayu 
99
  Promahathir 
134
Sangpriaperkasa
30
Lahabau 
65
Sembang Sumbing 
100
  Rantingsbymm 
135
Sayangamang
31
Laksamana VII
66
Sembangsumbing
101
  Rockybru 
136
Sinar Cahayabaru
32
Laksamana-VII 
67
Siapa Nak Jawab 
102
  Sopo-Sentral 
137
Suara Wira
33
Master Dedah 
68
Singapore Dissident 
103
  Tempua 
138
Tirai-Kamar 
34
Mat Chencang 
69
Suara Generasi Muda 
104
  Tokmun 
139
Warisanislam
35
Melayu Sepang 
70
Suara Johor 
105
  Tun Teja
140
Wreckunit
 
 
 
 
 
 
 
 

 

About these ads

20 comments so far

  1. al-banjari on

    salam -

  2. rmf7 on

    wsalam. erm.. banyak gak blog..

  3. traveling exhibit on

    wasalam

  4. amai on

    Tahniah pada semua yg mengeluarkan statistik juga yg memberi komen..semuaya pada luarannya menunjukan keperihatinan, kesedaran politik serta minat yg terlalu tinggi org melayu terhadap politik…kesedaran yg kita mahukan adalah kesedaran politik yg rasional yg mencerminkan kematangan seseorang melayu terhadap bangsanya,negaranya dan agamanya..kita mesti merungkai maksud tersurat bangsa lain hak kesamarataan yg dijual oleh kedua-2 parti kerajan serta pembangkang semua jelas untuk meraih undi..adakah kita sebagai rakyat melayu sedar pepecahan ini menguntungkan siapa…? pemansuhan ISA memuncak bila penahanan individu mana, bangsanya apa…..mengapa tidak dahulu bila mana JIM serta banyak bangsa kita ditahan atas banyak sebab…apakah kita diperalatkan…ISA adalah pilihan terakhir bagi melindung tanah melayu….yg kita arus perjuangkan sebagai warga melayu yg waras serta rasional tidak emosional…tidak terikut2 membabi buta…ianya seperti mana kedaulatan Raja-raja melayu..yg perlu difikirkan adalah pengubahsuaian agar tidak disalahgunakan bg mempertahan idealogi sesebuah parti pemerintah..mengapa kita tidak mengamalkan budaya politik org cina yg nampak lebih rasional….cuba kita befikir dgn rasional ikhlas serta kosongkan kepala dengan idelogi parti yg kita wakili tentang bila mana hak bangsa cina atau ekonomi bangsa cina tergugat maka terdengarla laungan yg cukup kuat dr pembakang yg mewakili bangsanya…disambut laungan dr NGO yg mewakili bangsanya….dgn rasa rendah dan suara yg sayu serta seakan tidar kedengaran suara parti kerajaan yg mewakili bangsanya ..Apa sajer keputusann yg di buat oleh pengundi di Permatang Pasir serta…pengundi pada Pilihanraya kecil atau PRU akan datang kita org melayu biarla mencermin kematangan serta kerasionalan bangsa kita..kerana kita meminjam bumi malaysia ini dr jenerasi akan datang…anak cucu kita…jangan kubur kita diludah kerana kesilapan emosional kita hari ini..salam kinsafan..amai selangor

    • bok on

      ampa ckp ja panday..
      rakyat bwahan suma dok susah..
      suma Benda Naik..
      jgn pndai ckp ja la..aq bru 19..tapi aq xkan pangkah umno sampai mati..kalau ampa kta melayu berpecah..fikir sebab siapa??UMNO..nama pown United Monkeys National Organization..suma orang umno cuma fikir nak rembat duit rakyat ja..xabis2 makan duit haram..

  5. SENSASI HOT RM on

    ok

  6. sensasi hot RM on

    assalamualaikum semua,selamat berpuasa

  7. musa on

    umno dan bn akan kalah teruk di bagan pinang,insyaallah dgn kuasa allah yang maha berkuasa.

    • victoria on

      sy bkn org melayu..tapi sy minat PKR…En. Blog…pls do update me with regards to PKR…or any news about Sir Anwar Ibrahim…thnx a million….

  8. Qamari on

    Kok mu..

  9. zik on

    banyaknya…

  10. spyrakyat on

    Salam…

    Kecik no fontnya…

  11. superman on

    SALAM

  12. superman on

    SALAM SAHABAT SEMUA…ANDA BERANI TENTANG SESUATU PEKARA..MARI TENGOK KAT SINI.”AMARAN UNTUK ORANG YANG BERANI SAHAJA”….http://www.aqura4all.com/superman

  13. superman on
  14. tcw4malaysia on

    Selamat menyambut Hariraya Aidil Fitri Maaf Zahir dan Batin

  15. Hamba Allah on

    Mungkin semua pakat marah kalau saya kata begini – Semua tuan punya blog dan penyumbang-penyumbang yang begitu ghairah dalam membuat komen politik adalah puak-puak penyebar fitnah yang di dalamnya ada kemarahan, hasad dengki, riak, takbur, perasan dia seorang saja yang betul orang lain tak betul bukan sahaja kepada parti lawan tetapi semasa sendiri pun. Kalau baca blog politik yang ada tersenarai tu…berani aku sunat kali ke 2 bahawa apa yang aku senarai kat atas tu ada terkandung di dalamnya. Oleh itu, kita jangan menjadi sebahagian dari orang yang menghabiskan masa membaca blog-blog politik yang merupakan kaki tangan al masih dajjal. Pagi pergi masjid sembahyang subuh, balik masjid singgah kedai kopi jumpa geng sembang bab politik dan start mengata orang tu tak betul, orang ni salah. Tengahari lepas sembahyang tidoq ( buat sunat) petang tak masuk kerja atau lewat sebab tidoq lama kat masjid- malam tidoq lewat baca blog politik, karang cerita palsu tabur fitnah. Jadi betul la apa yang nabi SAW sabda pagi Islam petang kafir.
    Mailah kita semua gunakan medium internet ni untuk kita tulis sesuatu yang memberi ilmu dan manfaat kepada manusia bahkan berdakwah serta menangkis cercaan kaum kafir kepada islam. Tulislah pengetahuan hatta nak ternak ikan hiasan, nak bela lembu pun tak apa. Kalau anak-anak kita search tentang cara nak ternak lembu untuk membuat kertas kerja dalam kajian tempatan ada juga sumbernya. Ini tak, search cara nak ternak lembu keluar cerita kes kepala lembu di shah alam, otak lembu orang politik tu…, bodoh pengikut parti tu macam lembu dan banyak lagi contoh. Jadi macam mana kita nak berkembang dan menjadi alim (berilmu) kalau sumber bacaan kita terarah kepada tulisan fitnah tu. So, anak muda kita yang bosan akan cerita politik akan lebih mengunjungi blog hiburan yang juga mengandungi fitnah tersendiri untuk dibaca. Fikir-fikirkanlah….

  16. ISLAM on

    sape yg ngajo bg ‘salam’ je hatta tlis msg pon..bg la yg lengkap br betol mkne die.. assalamualaikum

  17. ZaimKasturi RBWatch on

    Blog blog blog…komen

  18. MOHD on

    betul
    bukan dakwah di internet tapi dakwah sunnah. pi jumpa manusia


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: